Werkwijze

Het coachingstraject kent de volgende werkwijze:

Voordat  het coachingstraject begint, maak je kennis met de budgetcoach tijdens een gratis telefonisch kennismakingsgesprek.  In dit gesprek word je financiële situatie besproken, wat de budgetcoach voor jou kan betekenen en welke begeleiding het beste bij je past. Natuurlijk stemmen we vooraf de kosten en het aantal te verwachten coachingsuren af. Besluit je een coachingstraject te starten, dan maken we een vervolgafspraak bij jou thuis.

Tijdens de vervolgafspraak volgt een volledige inventarisatie van je financiële situatie en wordt een op maat gemaakt Plan van Aanpak opgesteld.  Het coachingstraject kan bestaan uit een eenmalig budgetadvies tot een meer langdurige begeleiding, die qua vorm, duur en frequentie past bij jouw specifieke situatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een maandelijks huisbezoek,  begeleiding per kwartaal en/of contact per telefoon, email danwel via beeldbellen.

Na het voltooien van het coachingstraject ben je in staat om je eigen financiën (weer) te regelen.  Maar ook dan kan het prettig zijn om regelmatig nog even contact te hebben met je budgetcoach. De ervaring leert, dat je je  financiën beter op orde houdt als je de situatie af en toe kunt bespreken.

Inzicht + Grip biedt nazorg, dus kun je kosteloos even contact opnemen om vragen te stellen.  In overleg bespreken we hoe we de nazorg op termijn zullen afbouwen.